torsdag den 12. november 2015

Helle Thorning-Schmidt blev ikke valgt

Her til morgen kunne man på nyhederne på TV2 høre, at Helle Thorning-Schmidt ikke blev flygtningehøjkommissær i FN, men at posten i stedet går til italienske Fillippo Grandi. Du kan læse nyheden her: http://nyhederne.tv2.dk/2015-11-11-thorning-vraget-til-fn-topjob.

Jeg tror næppe Helle Thorning-Schmidt er specielt ked af dette. Retningen var åbenlys, og regeringen gjorde ikke meget for at fremstå specielt venlig over for de folk, som kommer hertil. Vi siger gerne: "En fremmed er en ven du endnu ikke har mødt" - men faktum er, at Danmark strammer og strammer i et omfang der for længst har distanceret sig fra at vurdere folk som individer. Folk omtales nærmest som dyr, og man taler mere om antallet end om de skæbner, som gemmer sig bag tallene.

Der skal nok dukke noget andet op, og jeg er ret sikker på vi pludselig hører, at Helle Thorning-Schmidt smutter til et andet internationalt job. Hun får ikke hjælp fra den nye regering, men hendes netværk er ganske stærkt, så det skal nok lykkes. :-)

Ingen kommentarer: