tirsdag den 3. november 2015

Måltal over alt

I dag er der fokus på politiets måltal - noget som stærkt kritiseres af bl.a. Dansk Folkeparti. Måltal bruges mange steder for at finde parametre ud fra hvilke man kan tildeles bonusser. Ledelsen er derfor ganske interesserede i at nå sådanne måltal...

I en tid hvor politiet er på streng diæt - hvilket de fleste nok har bemærket - så kan bonusser godt undre i en tid hvor nogle kredse fejler ganske brutalt i forhold til at sikre tryghed for borgerne. Man lukker politistationer som aldrig før, og man fornemmer tydeligt, at man har glemt hvad opgaven er, fordi fokus alene har været på at sikre økonomien i politiet.

En bonus eller to vælter næppe læsset, så det er såmænd ikke dét, der er det væsentlige. Det er befolkningens tillid til gengæld. Man fristes næsten til at anbefale selvforsvar til alle - og i mange tilfælde er det ikke mere et spørgsmål om hvad der udgør 'nødvendigt nødværge', men ganske enkelt den realitet, at hvis man vælger at forsvare sig, så risikerer man at sætte sit helbred på spil.

I dag er der nemlig ikke nogen sans for retfærdighed blandt folk. Når de taber ansigt, så eskaleres konflikten, hvorimod man i gamle dage tog en stille fight, hvorefter man gik ind og drak en øl sammen, for så var dén sag uddebateret. I dag trækkes der knive, der smadres ruder, og generelt set går folk fuldkommen amok i stedet for at tænke sig om.

Samfundet har en del udfordringer, og det er sjældent selve fundamentet, der diskuteres, men derimod en hulens masse udenomssnak. Man vil gøre mere med mobile politistationer, og det begynder at virke som om den eneste måde vi som befolkning kommer i kontakt med myndighederne i dagtimerne, rent faktisk er sprit- eller fartkontroller.

Det må kunne gøres bedre. Borgerlige regeringer har traditionelt været fokuseret på retspolitikken, men når krybben er tom, bides hestene. Slut med signalpolitik og frem med langsigtede planer for politiet - til gavn for os almindelige lovlydige borgere.

Ingen kommentarer: