Jeg er helt sikker på, politikerne godt er klar over OECDs seneste udmelding ikke er særlig befordrende for et JA til afstemningen 3. december 2015 om retsforbeholdet. Du kan nemlig læse på Berlingske Online, at OECD anbefaler et indgreb mod danske boligpriser.
Man kan mene rigtig meget om det danske boligmarked. Nogle mener, at boligen er blevet et spekulationsobjekt, andre fastholder, at boligen er fredhellig, og at indtjeningen ved et salg 'blot' er en bonus for egne forbedringer, samt den almindelige prisudvikling.
Politisk er skattestoppet blevet en religion for nogle politikere, og for den anden fløj i Folketinget er boligejere nærmest synonymt med den store satan (USA) i nogle fundamentalistisk funderede menneskers tankegang. Alt derimellem bliver lejlighedsvis udtrykt med svingende retorisk elegance, men meget af det bunder, dybest set, i ren misundelse.
Når OECD, EU, NATO, FN eller andre internationale organisationer blander sig i landes interne anliggender, skaber det en vis modstand. Det gælder i alle fire verdenshjørner - uanset hvilken ideologi folk ellers bekender sig til.
Ét er dog stensikkert: mange vil se OECDs udmelding som rigtig dårlig timing. Med kun lidt over 3 uger til afstemningen 3. december, så vækkes en vis harme - og dette kan meget vel bidrage til, at tvivlere IKKE lader tvivlen komme ja-siden til gode. For hvor mange politikere er det lige der råber vagt i gevær på deres sociale profiler? De er håbløst tavse, og vil hellere forbigå dette, selvom det absolut er et vigtigt signal om, at politikerne lader internationale organisationer få alt for meget fodfæste i de beslutninger der træffes. Man fristes næsten til at spørge hvorfor OECD begynder at interessere sig for det danske boligmarked?
En bolig er jo ikke spor mere værd end det en køber er parat til at betale, så hvorfor overhovedet blande sig i den sammenhæng, der altid har eksisteret mellem udbud og efterspørgsel?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar