søndag den 1. november 2015

Medmenneskelighed eller skattelettelser?

Når man ser de politiske udmeldinger lige nu, så kan man godt fornemme, at medmenneskeligheden er blevet erstattet af drømmen om de evige skattelettelser. Ingen taler mere om den effektive skat, nemlig den egentlige skat folk betaler når man sammenligner bruttoindkomsten med nettoindkomsten. Skattespekulation er næppe det kontanthjælpsmodtageren eller førtidspensionisten tænker på som det første, vel?

Alligevel vil den blå blok gerne markedsføre ideen om de åh så stakkels rige danskere, som fortjener at betale mindre i skat, velvidende, at debatten slet ikke handler om fakta. Hvis du smed de politiske budskaber en tur igennem Detektor på DR, så ville man få et helt andet billede.

Dét billede ville ikke blive populært!

Ikke desto mindre ville det være mere retvisende end de buzz words, der udgydes på prime time i aftenernes tv-aviser...

Retorikken er for længst faldet helt uden for skiven. Folk taler så groft i det politiske landskab, at man ganske enkelt må beklage, at der ikke er flere, der går imod strømmen. Hver gang man opmuntrer på dette på sociale medier, så er folk mere interesserede i at finde fejl end at prøve at anstrenge sig den lille smule, der kunne gøre debatterne endnu sjovere.

Rigtig god søndag til alle.

Ingen kommentarer: