onsdag den 4. maj 2016

L185 – Slutningen på den grønne omstilling?

Tirsdag sluttede den grønne omstilling med vedtagelsen af L185. Alle partier, undtagen Alternativet, stemte for lovforslaget som skulle standse tilskuddet til solcellerne, under påskud af, at ordningen var blevet for dyr.

Den grønne omstilling har været tema for mange debatter siden vi afholdt COP 15, og alle forventede, at solceller og vindmøller skulle erstatte fossile brændstoffer når det gjaldt at få strøm i vore stikkontakter. Hvor man længe kunne undre sig over, at den mindre afgift for elbiler forsvandt, så er der nu ingen tvivl. Det handler slet ikke om miljø når politikerne stemmer i folketinget.

Tør politikerne overhovedet erkende, at befolkningens miljøafgiftskroner slet ikke er blevet brugt på miljø i forvejen? Skiftende regeringer har talt meget om miljø, men indsatsen på området har været mangelfuld, for at sige det rigtig pænt.

Hvad ville der ske, hvis Danmarks eneste modige parti på miljøområdet, Alternativet, udbad sig et regnskab over miljøafgifterne, så man kunne se hvor mange (eller få) procent, der reelt er gået til miljøindsatsen? Og, endnu vigtigere, tør man derefter fjerne de afgifter, som slet ikke gavner miljøet, men reelt set kun er ekstraskat?

Spørgsmålene er afgjort flere end svarene, og politikerne har med vedtagelsen af L185, hastebehandlet med talefejl og sprogforbistringer fordi alle i forvejen var trætte. Tillykke, kære politikere, nu har I alle vist hvor jeres hjerte er – og det var ikke spor kønt, set ud fra et miljømæssigt perspektiv.

Ingen kommentarer: