søndag den 15. maj 2016

"Nemt at synes om jer socialister, når I fører borgerlig politik"

Replikken ovenfor kommer fra Kaj Holger, direktøren for Bella i fiktionsserien Krøniken, der rullede over skærmen i aftes. Den kom i forlængelse af den socialdemokratiske regerings ophøjelse til lov af et mæglingsforslag efter strejke. Replikken gør uden tvivl ondt i socialdemokratiske hjerter, for der er en vis pointe bag ordene, selvom det siges i en hyggelig serie om tv-produktion.

De socialdemokratiske stemmer vil gerne have, det skal hedde sig, at det hele handler om, at tage ansvar. Dog skal man ikke negligere, at baglandet har et endog meget anstrengt forhold til det, at man gennemfører borgerlig politik. Senest var dagpengereformen en kæmpe torn i øjet, da man var tvunget til at gennemføre en reform, man ikke ønskede. Det kostede en del stemmer.

Så sker der det sjove - som de havde forudsagt i DF - for da man begyndte at tale om, at redde de mennesker, som faldt ud af dagpengesystemet, så kom dette fra Dansk Folkeparti, til Socialdemokraternes STORE irritation. Man havde jo anlagt stilen, at sådan var det bare, og det kunne man ikke gøre noget ved. Nu måtte man videre.

Det koster stemmer, at mene det. :-)

Bagefter kommer man så, og taler humanisme - dog så begrænset, at det helst ikke måtte rokke båden for meget - og signalforvirringen er total, medmindre man nørder helt ned i detaljen.

En detalje, jeg ikke tager nu, for så taber jeg alle midt i pinseferien. Faktum er, at man endte med at føre borgerlig politik igen...

Når man i dag ser politikernes udmeldinger på indvandrerområdet, så ser vi igen samme tendens. En tendens som Birthe Rønn Hornbech kom ind på i sin kritik af Venstre i Jyllands-Posten. Birthe Rønn Hornbech har tidligere kritiseret sit parti i flere sammenhænge, og selvom hun er en voldsom torn i øjet på nogle af de folk, som synes hun er 'for meget', så reagerer de øvrige politikere i Venstre noget mindre barskt end man senest gjorde i Socialdemokratiet, da Alternativet vovede at stemme imod den generelle tendens i solcellesagen.

Læs det lige igen. Det er vigtigt.

Når en politisk veteran som Henrik Sass Larsen kommer med udmeldinger som går lige til stregen af det moralsk acceptable i forhold til takt og tone, så er det en bevidst strategi - ud fra to kriterier:
  • Han ved, forargelsen har en efterfølgende fordøjelse
  • Han ved, at der ikke er nogen formand for Socialdemokratiet som tør sætte ham på plads
Det første kunne man se af den politiske kommentator Søs Marie Serups tweet hvor hun mens TV2 News sendte Besserwisserne, skrev følgende:
Sass har en enestående evne til at operere udfra tesen om, at efter forargelsen kommer fordøjelsen #besserwisserne


Dernæst, hvis en formand skulle sætte ham på plads, så ligger fløjene lige under overfladen. Nogle af de rabiate i partiet synes det er fuldkommen i orden, at Henrik Sass taler sådan - de taler også selv groft, når de kommer på skærmen. Hvis 'deres mand' blev undsagt, så vil fløjkrigene genopstå hurtigere end Ib kan stave til sit fornavn. :-)

DERFOR er der ikke nogen, der tager bladet fra munden, og derfor bløder Socialdemokraterne medlemmer til andre partier - for ingen på tinge har forstået det grundlæggende problem, som netop er, at politikerne er uenige op til et valg, og bagefter så laver de så mange studehandler og korridoraftaler, at man undrer sig over hvor få, der egentlig gennemskuer dette show.

Værst af alt er også, at de nye politikere, som ofte er fulde af ideologisk gejst og nytænkning, gradvist bliver 'omskolet' til partidisciplinen, og til sidst ender i præcis det, som vækker den største afsky og politikerlede iblandt de almindelige vælgere.

Ingen kommentarer: