torsdag den 5. maj 2016

Pernille Skipper - ny politisk ordfører for Enhedslisten

I går traf Enhedslisten et vigtigt valg. De lod Pernille Skipper overtage rollen som politisk ordfører, således at Johanne Schmidt-Nielsen nu træder tilbage til at passe sit 'almindelige' politiske arbejde resten af perioden, og sit ordførerskab inden for ligestilling, integration, indfødsret og asyl.

Det var en vigtig beslutning, Kort tid efter beslutningen blev annonceret skrev jeg dette tweet:

Man kan nemlig ikke vide hvor længe Lars Løkke Rasmussens regering holder, og derfor er det vigtigt, at give Pernille Skipper en chance for at etablere sig i folks bevidsthed. Et er, at vi andre ved hvem hun er. Vi er jo politiske nørder. Et folketingsvalg handler om den almindelige borgers kendskab til politik.

Stort held og lykke til Penille Skipper med de nye udfordringer. Hun roses allerede i flere medier som værende mere kompromissøgende, og selvom jeg ikke havde spor imod Johanne Schmidt-Nielsen, som jeg også opfattede som særdeles dygtig, så er der ingen tvivl om, at Pernille nok skal udfylde rollen godt. Dejligt at se dygtige kvinder i dansk politik. Det er en glædelig fornyelse i en madsdomineret verden. :-)

Ingen kommentarer: