tirsdag den 10. maj 2016

Politisk motiveret dom i Messerschmidts EU-sag?

Det er altid helt fair, at den anklagede kommer til orde, og i Messerschmidts EU-sag, tror jeg, vi er flere, der synes, at den halve million danskere, der stemte på ham ved seneste EU-parlamentsvalg fortjener et ordentligt svar.

Vi kunne her til morgen høre formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, udtale, at der ville blive tilbagebetalt 1,6 mio, da det var dette beløb der var brugt under Messerschmidts styring, mens resten så er sket før han indtrådte i FELD og MELD. Teknikaliteter som de selv må løse sammen med parlamentet...

Dog var der i forbindelse med disse interviews noget interessant, der kom frem, og det var diskussionen om hvorvidt der var betaling for chauffører over disse midler. Dét burde være i ethvert EU-positivt partis interesse, at få dette afdækket. Hvis det sker, er der jo kød på sagen - måske ikke lige den konkrete sag, men i hvert fald i forhold til den EU-skepsis vi i øvrigt oplever her i samfundet.

Der har i mange lande dannet sig en voldsom grobund for alvorlig EU-skepsis på baggrund af de mange sager, hvor parlamentet klappede i, frem for at vælge åbenheden. Tingene blev fejet ind under gulvtæppet - og dér har de ligget lige siden. Man har i enkelte situationer, hvor pressen er lykkedes med at grave noget frem, løst den enkelte sag, men mistanken hænger ved - og det bør man gøre noget ved, hvis vi nogensinde skal nå frem til et nogenlunde objektivt syn på EU-politik.

Ingen kommentarer: