tirsdag den 2. august 2016

Skal Konservative snart lukke og slukke?

Dette indlæg er egentligt sørgeligt at skrive, for jeg håbede virkelig, at Søren Pape Poulsen ville blive en succes som formand for de Konservative. Ikke desto mindre er det nødvendigt at stille dette meget vigtige spørgsmål: skal Konservative lukke og slukke efter næste valg?

I tidligere valg var det ordet 'Naziislamisme' som gav de Konservative rigtig meget modgang, fordi nazikortet synes at være et noget desperat forsøg på at skaffe sig opmærksomhed. Kun ganske få bemærkede, at Naser Khader aldrig formelt har givet udtryk for noget fortrydelse af udtrykket. Manden var, som det vil være de fleste bekendt, med til at starte partiet Ny Alliance, som senere blev til Liberal Alliance. Dengang var det BÅDE Gitte Seeberg og Naser Khader, som mente, at der var brug for en ny retorik. Hvorfor han senere er gået tilbage til et partiet kan nok være en gåde for en del af os observatører - i særdeleshed når man bagefter læser hvordan Naser fortsætter med en elegance som en elefant i en glasbutik.

For nu er det pludselig et spørgsmål fra den tidligere SF'er Özlem Cekic, som har fået Naser Khader til at se rødt. Se dette skærmdump fra Twitter:

Det er ikke kønt at se på den slags tilsvining, som det ses her.

Ét er, at Naser er fanget på det forkerte ben med sin udtalelse, men han lader til at have et vist temperament, når det gælder om ære. Han VIL ikke bøje sig, når han tager fejl - og han bringer selv ved til bålet blandt dem som husker alle de møgsager, som han tidligere har bragt sig selv i.

Man skal ikke søge ret længe på nettet for at finde den skarpe modvind han skabte da der var diskussion om sort arbejde på sit hus, og uanset om sagen ikke førte til nogen straffesag, så er den slags noget rigtig skidt.

Helt ligesom når man ikke kan redegøre for hvad 40% af 20.000,- er når man står i en forsamling som taler...

Özlem gør en glimrende indsats med sin dialogkaffe, og det ville klæde Naser at finde en bedre tone når han begår en fejl. Ligesom da han for en del år siden måtte genudgive sin bog Ære og skam. Sagen kan læses herfra: http://politiken.dk/kultur/boger/ECE70073/naser-khader-skriver-af-fra-sine-kritikere/ Når Naser gerne ville være senior fellow før han genindtrådte i politik, så vides det ikke om han selv gjorde opmærksom på bl.a. Khader.dk faktisk var skrevet af Jakob Kvist, som det kan læses herfra http://politiken.dk/kultur/boger/ECE38680/ghostwriter-neger-kreativ-assistent/

Det ALLERVÆRSTE i alt dette er, at når man betænker hvorledes den nu afdøde Mads Holger blev svinet til med truslen om en eksklusion fra partiet, som han selv forlod for at undgå - ref: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/mads-holger-forlader-de-konservative-forud-for-eksklusion/5616173 - så burde det vække til alvorlig eftertanke, at Naser kan få lov til at fortsætte sine angreb til højre og venstre uden nogen klapper ham på skulderen, og fortæller ham, det er på tide at styre sit temperament.

Når man betænker hvordan Brian Mikkelsen, Mette Abildgaard, Mai Mercado og Rasmus Jarlov kæmper for at markere konservativ politik på en positiv måde, så er det tankevækkende hvorfor ingen kan trænge igennem hos Naser - og helst før han igen får dummet sig til stor skade for partiet.

Spørgsmålet er så om de konservative kernevælgere - og der er så ganske få af dem tilbage - kan leve med denne tone? Jeg tvivler på, at dette gavner partiet...

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

De seneste målinger peger i en ny retning efter Søren Pape Poulsen blev den mest populære minister i VLAK-regeringen. Det bifalder jeg gerne, om end jeg stadig undrer mig over, at væsentlige pointer i artiklen stadig ikke er blevet håndteret.
En valgdag vil afgøre om de positive forventninger holder. Ingen kan stole på meningsmålinger, hvilket vi også har lært, men håbet er lysegrønt, og man kan kun ønske alt muligt held og lykke, og håber den positive kurs fortsætter for det historiske parti. :-)