onsdag den 4. januar 2017

Den hårde linje over for visse persongrupper

Der er nogle som på de sociale medier undrer sig over den hårde tone fra regeringens ministre over for visse persongrupper. Desværre er det ikke længere kun regeringens politikere som taler disse persongrupper ned. Jeg tænker naturligvis både på indvandrere og hele debatten om kontanthjælpsloftet.


Der er nogle partier som ikke har spor respekt for enten indvandrere eller kontanthjælpsmodtagere. Sidstnævnte gruppe er blevet svinet til af politikere som Joachim B Olsen (og andre) med bl.a. baggrund i Dovne-Robert og Fattig-Carina. En debat der baserer sig på misundelse og falske påstande.

Det samme gælder de mennesker, som kommer hertil. Det har ALDRIG været så svært for folk med et efternavn der klinger anderledes end Jensen eller Olsen at komme ind på arbejdsmarkedet, fordi retorikken er blevet særdeles grov.

Man kunne fristes til at tro, at Inger Støjberg var en ubehagelig person, når man hører omtalen af hende. Men hvis man læser min anmeldelse af bogen Inger - Der hvor hun kommer fra vil man få et noget mere nuanceret syn på hende. Hun - og de øvrige ministre i regeringen - lever på støttepartiets nåde. Der skal hele tiden 'flere stramninger' til, når man spørger Dansk Folkepartis ordfører, Martin Henriksen.

Desværre bakkes denne linje sågar op af det største parti i oppositionen, Socialdemokraterne. Senest kunne man se deres socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, tale udenom da hun blev spurgt til kontanthjælpsloftet. Man vil gerne tale imod regeringens politik, men helst undgå debatten om løfter før og efter et valg - nok klog af skade efter Helle Thorning-Schmidt blev spurgt ganske ihærdigt ind til brudte løfter da hun sad som statsminister mellem 2011 og 2015.

Man kunne ønske, at retorikken blev bedre, for særligt de sociale medier viser med al tydelighed, at den politiske anstændighed er gået fløjten for længst. Vi skal følge Clement Kjersgaards gode råd: "Jo mere uenige vi er, jo pænere taler vi om hinanden."

Man kan sagtens behandle fakta om politik uden at tilsvine de mennesker man omtaler... :-)

Ingen kommentarer: