fredag den 20. januar 2017

Ikke kun på Christiansborg man kan påvirke positivt

Det har åbenbart såret visse politikeres stolthed, at Asger Aamund afviser at gå ind i politik på Borgen. Diverse skældsord er blevet spyet omkring på bl.a. Twitter, og man kan undres en del over denne reaktion.


For hvis vi nu lige kort skal ridse op, så har Asger Aamund forandret positivt dengang han, sammen med Soulaima Gourani, lavede serien De nye danskereDR2. Her gav han nydanskere nyt håb ved at vise dem nye veje frem til job. Han handlede der hvor andre nøjes med billig snak!

Jeg kan godt undres over, at demokrati nu skal deles op i klasser. Debattører, kommentatorer og flere andre har hver deres rolle at spille i et levende demokrati. Hvis det kun skulle være de 179 på Borgen, de enkelte regionsråds- og byrådsmedlemmer som må spille med i det demokratiske spil, så er vi på alvorlig glatis - og dét ville være et tab for den borgernære debat.

At kalde folk for brokhoveder bare fordi man er uenig med dem er simpelthen for lavt! Det var endda pænt sagt, for helt ærligt: hvor er vi henne hvis demokratiet kun må ligge på nogle få tusinde menneskers hænder?

Vi har brug for engagement fra alle, og folk skal gøre det, de er bedst til. Men hvis dem som har siddet 10+ år på Borgen er parate til jobrotation, så kan vi da godt begynde at forberede vikarer, der kan indtræde for de MF'ere der ikke orker jobbet mere. Med de lønninger og pensionsordninger kender vi nok flere, der gerne tager imod en periode eller to... :-)

Det sidste sagt i alt spøg, for det er næppe særligt morsomt at have pressen åndende i nakken 24/7, så det er ikke alle der ville medvirke til arbejdet som minister eller menigt medlem af Folketinget.

Anyway, lad os have en ordentlig tone, og lad os nu respektere hinanden med det vi alle bidrager med. Der er brug for alle, hvis politik skal være borgernært.

God weekend. :-)

Ingen kommentarer: