søndag den 29. januar 2017

Trumps indrejseforbud skaber kaos i amerikanske lufthavne

Foto: PETE MAROVICH - b.dk
Nyheden om, at Trumps indrejseforbud for folk fra bestemte lande skaber kaos i amerikanske lufthavne er ingen overraskelse. Det var hvad man kunne forvente, for hvorfor skulle lovlydige borgere, som tilfældigvis har et pas fra en blokeret nation være et problem, når de rejser som del af en familie, hvor alle andre f.eks. har fransk pas.

Det drejer sig konkret om borgere fra disse lande: Syrien, Irak, Yemen, Sudan, Iran, Somalia og Libyen.

Konkret er der ifølge Ekstra Bladet allerede faldet dom imod dette indrejseforbud, da der naturligvis var folk som allerede VAR i luften på vej ind i USA med gyldigt visum. Homeland security fastholder dog, at præsidentens executive order er gældende - men de pågældende har fået midlertidig indrejsetilladelse.

Man skulle ellers tro, at det var en del af genopbygningen af Irak, at forretningsmænd derfra havde lov til at flyve i hele verden, men her kan imperialistiske og asociale Uncle Sam altså ikke vise nogen nåde, for nu har man en præsident, som opfører sig som en elefant i en glasbutik.

Endnu værre er, at der næppe er ret mange europæiske ministre, som vil - eller tør - fortælle denne præsident hvor hans politik hører hjemme, og det er faktisk det allerværste!

Et er, at Trump blev præsident, men han er på alle måder den mest upopulære af slagsen nogensinde. På under 10 dage er det lykkedes ham, at skrue deres anseelse helt tilbage under nulpunktet. Det er noget af en bedrift!

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Dog er den opmuntrende nyhed i aftes, at folk med dobbelt statsborgerskab, hvoraf det ene er dansk, ikke påvirkes af denne lov. At der fortsat er mange flere spørgsmål end svar i forhold til præsidentens dekret er stadig en væsentlig faktor, og senest kunne man i statsministerens spørgetid konstatere, at Lars Løkke Rasmussen ikke vil tage handling endnu, men afventer at Trump får monteret sit fulde kabinet. Han mener ikke vi endnu kender det fulde billede af 'justeringerne'...
Endnu engang har vi en følgagtig statsminister, hvis eneste mål er at sidde på en taburet og lave så lidt rav i bolledejen for at blive siddende på sin post. Nej, han ville ikke være statsminister for enhver pris - siger han.