torsdag den 12. januar 2017

"Vi har købt en grønlænder"

Billedkilde: WikiPedia
En uheldig udtalelse fra skatteminister Karsten Lauritzen har givet ham den første shitstorm. Det er ikke helt smart at sige "vi har købt en grønlænder" som mandat nr. 91 - også selvom det måtte eller kunne forholde sig sådan...


Alle ved, at forholdet til de oversøiske områder længe har været anstrengt. Grønlænderne har ikke tilgivet os Thule-sagen, og derfor er det nok at hælde benzin på bålet at komme med en sådan udtalelse.

Vi ved alle, at den årlige hilsen til Færøerne og Grønland i Dronningens nytårstale næsten er det eneste positive omtale disse områder får. Det er bare ikke i orden, når vi alle nyder grønlandske rejer med jævne mellemrum, og når befolkningen faktisk ønsker et tættere - og især mere respektfyldt - forhold til alle dele af rigsfælleskabet.

Den nye trekløver-regering har på mange måder vist sig ganske ustabil. Der sker for mange fodfejl efter ministre er blevet placeret i nye roller, som de tydeligvis ikke mestrer. Sophie Løhde er et godt eksempel, som jeg også har kommenteret i min artikel om kutymefridagene med titlen Princippet bag overenskomster - om kutymefridage.

Man kan beklage sin udtalelse nok så meget, bagefter. Ikke desto mindre giver disse 'Freudian slip of the tongue" en indikation af det menneskesyn, regeringen står for - og det vil være en stor brandingmæssig udfordring, hvis man skal have positiv politisk energi...

God weekend herfra.

Ingen kommentarer: