mandag den 2. januar 2017

Statsministerens nytårstale

Mange har kloget sig på statsministerens nytårstale. Jeg behøver ikke supplere - andet end at konstatere, at Lars Løkke Rasmussen er udfordret, når han skal forene tre partiers ønsker i et regeringsgrundlag og en tale, som helst heller ikke skal udfordre støttepartiet, Dansk Folkeparti, alt for meget.
Det sidste statsministeren har brug for er uro. Han ved, hvad der er på spil, hvis han giver den alt for meget gas.

Så kommer en anden ting man kan undre sig over, og det er jo, at man typisk taler visioner, ikke enkeltsager, når man skal give en nytårstale...

Jeg vil overlade vurderingen af enkeltelementerne til dem som gider gå i detaljer. For mig var det dog interessant at se, at det var en live-udgave - modsat de tidligere statsministre, som har båndet deres nytårstaler fordi Dronningen holder sit nytårstaffel. Det skal man også passe når man er statsminister.

Så lidt travlt havde han formodentlig, og det er vel på høje tid, at vi sætter handling bag håbet om, at 2017 kunne blive lidt kønnere i den politiske retorik. Vi har set alt for mange provokationer i 2016, og selvom der ikke er det store stilskifte på f.eks. Twitter, så håber jeg stadig, at tonen kan blive bedre her i det nye år... :-)

Ingen kommentarer: