onsdag den 1. marts 2017

Licensen forældet - måske tid til reklamer på DR?

DR har som mediehus længe følt sig overlegen i forhold til reklamefinansiering. Man har haft den indlysende fordel, at man havde sugerør direkte ned i borgernes lommer, først i form af en licens, der var afhængig af om man havde tv eller kun radio, og senest en såkaldt medielicens, hvor man påstår, at når folk har adgang til internet har de også adgang til DRs hjemmeside.


Det er vist på høje tid, at man evaluerer mediebilledet igen. For nylig kunne man høre, at en chef på DR talte om, at man maksimalt lavede tre sæsoner af en serie. Det er næsten som om man er bange for publikums-succeser...

Tænk sig, hvis nogen bliver lige så glade for en NY serie som de var for gode gamle Matador, Huset på Christianshavn eller en af de andre klassikere. :-)

Faktum er, at vi ikke længere har brug for et DR for at sikre alsidigheden. Vi kan gå på Amazon og finde dokumentarer på såvel dvd som bluray om alverdens emner, der ikke koster ret mange basseører. Vi er ikke længere afhængig af DR som smagsdommere på 'gode' eller 'dårlige' dokumentarer, og det må DR hellere se at erkende, for befolkningens tålmodighed er tyndslidt.

Apropos DRs hjemmeside, så har det haltet voldsomt med at fortælle hvor mange egentlige - unikke - brugere man har. Man taler gerne om samlede antal hits og mange andre tal. Men spørgsmålet er hvor mange - eller nærmere hvor FÅ - der egentlig bruger DRs hjemmeside, når nu det er et argument for at opkræve licensen...

Nu kan det så godt være, at DR vil henvise til reklameblokkene på enten kanal 4/5 eller Viasat, men man kan af TV2 faktisk se, at man godt kan lave klogere blokke - og særligt film uden afbrydelser, så folks nydelse af en film behøver ikke ende med hverken tre eller fire tissepauser i timen.

Anyway, noget skal der gøres. Det giver ingen mening at vi fortsætter opkrævningen af en licens hvor vi hælder en formue i et mediehus, der bagefter bliver tøsesure når vi forventer at kvaliteten også skal være i orden med den finansieringsform de har fået.

Hvad tænker DU om medielicensen? Kommentarer er velkomne. :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Mette Bock har i dag foreslået udskillelse af DR-orkester til Det kongelige teater. God ide. DR bør fokusere på tv-produktion. Jeg skrev straks dette tweet: https://twitter.com/henrikblunck_dk/status/838669401599717376