fredag den 5. august 2016

Nu gælder det om at være rigtig skarp

Nu gælder det om at være rigtig skarp her i den sidste periode før Folketinget officielt åbner igen. Der kommer nogle forhandlinger, som bliver yderst vigtige for regeringen, og der er mange interesser, som stikker i hver sine retninger rundt på den politiske scene.

Faktisk er det hele også særdeles spændende, for der skal ikke gå ret meget galt før man står i en situation hvor Løkke skal finde alternativt flertal for at få sin politik igennem.

Uanset hvordan man så end vil bortforklare det, så skal der ædes nogle kameler, hvis Lars Løkke Rasmussen ønsker at fortsætte som statsminister - og han kan næppe regne med ret meget hjælp fra oppositionen, som stensikkert også har brugt sommeren på at analysere det seneste halvårs begivenheder på kryds og tværs.

Vi har alle haft øjnene skarpt rettede på den amerikanske valgkamp, men det er nu alligevel ikke spor svært at erkende, at det måtte blive en kamp mellem Clinton og Trump. Den republikanske lejr har lavet klassiske fejl, og man kunne for længst se, at det ville være umuligt at nå provokatøren Trump, hvis ikke man var langt skarpere til at præsentere egne planer. Både John Kasich og Jeb Bush begik nogle brølere, da de ikke samlede kræfterne. De reagerede alt for sent. På den demokratiske side var det uundgåeligt, at Senator Bernie Sanders måtte løbe linen ud. Han var kompromisløs i sin stræben efter en kandidatur - og i dag sidder man og tænker om han enten håber på en ambassadørpost her i landet, eller om han mon vil gøre alvor af bare ganske enkelt at flytte til Danmark. Vi vil så gerne bevare Rufus Gifford som ambassadør, så det ville være et dårligt bytte, men der er jo nok nogle, som husker Obamas gavmildhed i forhold til Clinton da han udnævnte hende til udenrigsminister efter han vandt primærvalgkampene. Dog kan man umuligt gøre Senator Sanders til udenrigsminister, så mon ikke det nærmere er finansministeriet, der skulle være hans 'tak for sidst'-gave, hvis det endelig skal være?

Selvom den amerikanske valgkamp er spændende, kan man dog ikke undgå, at bemærke, at stillingen herhjemme er skarp. Der skal ikke ret mange fodfejl til, før det kan gå rigtig galt. Flere af partierne har løstsiddende raketter i rækkerne, og kommunikationen går tit temmelig skidt for en del af de ærede MF'ere...

Ingen kommentarer: