mandag den 11. april 2011

Frigiv pensionsmidlerne

Jeg er enig med Torsten Schack Pedersen (valgt for Venstre i Thisted), der på dagens TV2 News opmuntrer til frigivelse af pensionsmidlerne. Det er så ganske rigtigt at pointere, at friheden til at vælge er trådt under fode hvis man tilfældigvis er under en overenskomst hvor der på forhånd er defineret en bestemt pensionsadministrator.

Gruppeliv er enkelte steder så dyrt, at du selv kan skaffe en billigere forsikring ved at bruge det forsikringsselskab du i forvejen har til indbo-, bil- og ulykkesforsikringer. Hvorfor skal vi betale det dobbelte for en fællesordning når det er muligt at få en bedre løsning til en mindre pris?

Hvis pensionsadministratorerne fik fri konkurrence var der slet ikke noget at diskutere. Så kunne enhver frit vælge...

I en tid hvor vi bruger NemKonto til at definere hvor selve lønnen skal hen, så var der næppe nogen arbejdsgiver der havde noget problem med en Pensions-NemKonto som så bare var modtagende kontonummer som derefter var tilknyttet det pensionsselskab som den ansatte selv havde valgt.

1 kommentar:

E.Christensen sagde ...

Enig med Henrik Blunck, giv mulighed for at lønmodtagerne selv bestemmer hviken pensionsselskab de vil have til at administrere deres pension, det kunne måske give lidt konkurrence i form af lavere gebyrer, administrationsomkostninger og direktørlønninger.

Envidere mener jeg det er fundamentalt forkert at pensionsindbetalinger er fradragsberretigede, det siger sig selv at det er de højeste lønninger der har størst mulighed for at opspare til pension.

Hvormeget mon beskatning af et års indbetaling til pension kunne bidrage til statskassen, er der mon nogen der har regnet på det. Kunne det måske være en mulighed for at undgå beskæring i velfærden for børn, gamle og svage