søndag den 17. april 2011

Opløsning af foreninger

Når det gælder opløsning af foreninger har politikerne svinget med sablen i flere årtier. Først skulle rockerne opløses, og senest er debatten blusset op i forhold til imamen Bilal Philips' besøg i forbindelse med Islamisk Trossamfund, hvor DF nu i en pressemeddelelse foreslår foreningen opløst.

Det er utroligt som de debatter starter så voldsomt, og så alligevel ebber ud. I et valgår kunne det mistænkes, at Dansk Folkeparti forsøger at slå plat på en folkestemning. Desuagtet at foredragsholderen står for nogle ubehagelige holdninger, så har de fleste historikere netop advaret mod at undertrykke de meninger vi ikke deler.

Vi ender snart som smagsdommere frem for at tage debatten spot on. Ingen ønsker sharia-lovgivning her i landet. Den fysiske afstraffelse af kvinder der flygter fra voldelige ægtemænd er forfærdelig set med vestlige øjne hvor vi anerkender, at kvinder naturligvis BØR have ret til at forlade en voldelig ægtemand. Det samme gælder i forhold til "almindelige" straffelovsovertrædelser. Vi ville nok få en del færre pædagoger i sociale omsorgsinstitutioner hvis sharia blev indført her i landet, for så ville vi da få konsekvens på en helt ny måde.

Ganske forkastelig set med vore øjne.

Udgangspunktet for idømmelse af straf er ganske enkelt anderledes her i landet, og det er næppe nogen overraskelse, at et flertal her i landet mener, at hvis lugten her i bageriet (læs: stemningen her i landet) er så ubehagelig, så er enhver da velkommen til at søge sin velsignede opfattelse af et "fair" samfund ved at emigrere til et andet land.

Men når det gælder forbud gemmer politikerne bag eksperterne. Flere har, historisk set, påpeget, at et forbud fører til en martyr-rolle, som vi muligvis ikke ønsker i forhold til at den slags får lov til at trives som "undergrunds-foreninger". Den slags så vi da nazistpartiet blev forbudt. Det voksede som en forbudt forening fordi visse individer søgte at gøre oprør på deres måde.

Generelt kan det siges meget tydeligt: vi bør fortælle nye generationer at vi har nogle gode og sunde værdier, der ligger til grund for den danske civilisation. Disse grundpiller udgør bl.a. grundlaget for Grundloven m.v. Lad dog frihedens ånd være så forfriskende, at ingen gider lytte til den slags meningsundertrykkende holdninger som denne Bilal Philips står for.

Det vil være at lade lyset skinne så voldsomt, at mørket forkastes...

Ingen kommentarer: