lørdag den 30. april 2011

Skal ledige arbejde for kontanthjælpen?

Hvis Berlingske citerer Helle Thorning Schmidt rigtigt, så er der ifølge artiklen "S: Ledige skal arbejde for kontanthjælp", udsigt til en masseaktivering. I dag forlyder det at folk over 30 først skal aktiveres efter 9 måneder på kontanthjælp - nogle kommuner er hurtigere.

Målet bør, uanset aktiveringshastigheden, være ordinært arbejde hurtigst muligt, og hvis der er folk der trænger til et velanrettet los i rumpetten for at komme i gang, så er det forståeligt at inddrage en straks-aktivering i et individuelt forløb for at motivere den enkelte til at komme i betalt arbejde.

Samtidig er det så også vigtigt at aktivering ikke bruges til at maskere et overforbrug i den offentlige sektor. Aktiverede vil være billigere end at ansætte lønnet arbejdskraft, og derfor er der en risiko for, at en sådan masseaktivering vil virke som løntrykkeri.

Det bliver spændende at høre indlægget i morgen, for der må uden tvivl være nuancer der ikke er kommet med i Berlingskes artikel. Det ville ikke ligne Socialdemokratiet, i traditionel og historisk perspektiv, at efterligne den stil som den nuværende regering med de to seneste beskæftigelsesministre har lagt for området.

Det må vi høre nærmere om. :-)

Ingen kommentarer: