tirsdag den 5. april 2011

Respekt i trafikken

Jeg er fuldkommen enig med buschaufføren i artiklen "Buschauffør frygter dødsulykke", der fremhæver hvor lidt respekt nogle pendlere har for bakkende busser.

Jeg tror misforståelsen bunder i at mange fejlagtigt tror der er samme udsyn bagud fra buschaufførens plads som i en bil. Det er der ikke. Spejlet i midten er til at holde øje med udstigende passagerer - og det er alene sidespejlene som giver udsigt bagud fra chaufførens plads.

Tag hensyn til deres arbejdsmiljø ved at undgå at gå bagom bussen på den slags holdepladser. Det koster kun ganske få ekstra skridt at gå en anden vej - og således undgås dårlige vaner, som frister andres børn til at krydse farligt område.

Det samme gælder det røde lys ved lokalbanernes bomme. Folk kører straks efter bommene løftes mens der stadig lyser rødt. Hvordan folk nogensinde har erhvervet sig et kørekort, hvis de ikke kender betydningen af rødt lys er mig en gåde.

Lad os være enig om det ikke burde være nødvendigt at gøre opmærksom på, at gensidigt hensyn er den korteste vej til at undgå ulykker. Det er vel ikke nødvendigt at lovgive og lave kampagner om de ting, som burde være en selvfølge, vel? :-)

Ingen kommentarer: