fredag den 8. april 2011

Kørsel uden kørekort

Det er forbavsende at høre, at politiet i snit fanger 17 pr. dag som kører uden kørekort. Hvorfor i alverden der er så ringe respekt for færdsel i biler som tilfældet er, er mig noget af en gåde.

Diskussionen handler ikke om det skal straffes med bøde eller fængsel. Det burde handle om, at genfinde etikken. Når en person mister sit kørekort fortabes retten til at føre en bil. Så enkelt kan det siges.

Når en person ikke har ret til at køre selv, må der vælges mellem at gå, cykle, tage bussen eller toget. Det burde være såre elementært at forstå.

Når folk bevidst vælger at trodse frakendelsen af kørekortet bør det have konsekvenser. Ikke bare hvis der sker ulykker, men også fordi folk dels forbryder sig mod den tillid forsikringsselskaberne udviser ved at forsikre køretøjet (som evt. står i en andens navn), men også fordi det ganske enkelt bare ikke er i orden.

En frakendelse er nu engang en frakendelse - og pladerne burde ryge af bilen straks. Så starter den første gåtur hvor vedkommende kan tænke lidt over sin forbrydelse. Hvad der efterfølgende skal ske bør afhænge af hvad Rådet for Sikker Trafik anbefaler. Mon ikke de har et par ideer?

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer: