mandag den 14. december 2015

Dennis Kristensen fra FOA - den sidste ægte socialdemokrat?

Hvis ikke du allerede har læst opråbet fra Dennis Kristensen fra FOA på Ræson Online, så burde du gøre det.

Dennis Kristensen har nogle valide pointer, som Socialdemokraterne ikke synes at anerkende. Dennis har så ganske ret når han siger, at magteliten ER fuldkommen enige om én ting, nemlig konkurrencestaten som ultimativt mål. Man skal helt ud på fløjene - Enhedslisten eller Dansk Folkeparti - for at finde nogle der argumenterer imod, og det er særdeles tankevækkende.

Socialdemokraterne bærer tingene igennem for den blå regering. De brokker sig lidt, men bagefter, så viser stemmerne i folketingssalen, at vi de facto ikke har nogen opposition her i landet mere. De gamle dyder som, at "en oppositions fornemste opgave er at vælte den til enhver tid siddende regering" er nærmest forsvundet.

Historien taler sit tydelige sprog. Vi har ikke haft regeringer der har siddet så længe mellem folketingsvalg, som vi har nu. Med dét in mente, så har Dennis Kristensen bare endnu mere ret. Man fordeler goderne mellem sig i rigtig Kammerat Napoleon stil. Også det blev jo tydeligt, da man skulle stemme om folketingsmedlemmernes privilegier.

MF'erne er nemlig enige om, at du og jeg skal have en med krabasken, ganske som Jeppe på bjerget, den gode Holberg-klassiker, altimens de sørger rigtig godt for sig selv. Dette er alle elementer, som bidrager til politikerleden her i samfundet - og det rager mange af dem på Borgen en høstblomst, desværre...

Ingen kommentarer: