onsdag den 9. marts 2016

Behov for oprydning - og fornyet visitering

Efter gårsdagens afsnit af Moskeerne bag sløret tror jeg mange af os er lettere chokerede. Da den kørende imam afslører, at man 'bare' skal sige man intet ejer, og så kan få indskud med videre, kombineret med tidligere råd om, at kvinden ikke MÅ arbejde uden sin mands tilladelse, så vækkes de flestes harme. Ganske berettiget, faktisk.
For "Med Lov skal Land bygges" og "Alle er lige for Loven" BURDE være to fundamentale begreber i ethvert civiliseret samfund. Hvis nogen snyder skal straffen være konsekvent og hård - uanset hvilken etnisk baggrund pågældende har.

Jeg bliver oprigtig ked af den slags udsendelser, for jeg er selv blandt dem, som mener vi skal løse integrationen ved at møde hinanden i øjenhøjde. Med værdighed. Med gensidig respekt.

Hvis nogen modarbejder dette, så ender vi et meget uheldigt sted. Ingen ønsker, at Danmark skal ende i borgerkrig som i ex-Jugoslavien, dengang det gik galt dernede, vel?

Det er glædeligt at notere sig, at politikerne er vågnet, men desværre er der også alt for meget hård retorik uden balance i tingene. Intet forsøg på brobyggeri, selv i en situation hvor nogle, imod fælleskabets interesser, opfører sig meget egoistisk. Ret og pligt skal gå hånd i hånd for alle der befinder sig på dansk jord - og, igen, gentager jeg: uanset etnisk baggrund, politisk observans, hudfarve, religiøse meninger, seksualitet eller noget som helst andet.

Vi ønsker ikke, at nogle opmuntrer til at bryde dansk lovgivning i religioners navn - igen, uanset hvilken religion - og tværtimod bør det være muligt at bevare det kølige overblik mens man lynhurtigt gennemgår hvem der er i god tro (og bare ikke har været klogere eller mere vidende) og så hvem der er i direkte ond tro, hvilket vil være socialt bedrageri.

Jeg håber dette bliver løst ordentligt og civiliseret, og at handlingerne ikke kun loves mens der er kamera på. Vi skal kunne sameksistere i dette samfund, og det nytter ikke noget at løfte gulvtæppet for at feje tingene ind derunder, hvis der virkelig foregår noget ulovligt baseret på forkert rådgivning fra folk, som ønsker at modarbejde de love og regler vi har her i landet.

Igen: Alle er lige for Loven, og Med Lov skal Land bygges!

Ingen kommentarer: