torsdag den 3. marts 2016

L139 - Fastsættelse af DIIS' hjemsted

I debatten i folketinget om Lov nr. 139 - fastsættelsen af Dansk Institut for Internationale Studiers hjemsted - er der stor diskussion om fysiske møder, og regeringens udflytningsplan. Man kan konstatere, at Kristian Jensen er en stærk fortaler for denne udflytningsplan, og uanset hvor mange spørgsmål han fik om sagen, lader det ikke til, at regeringen er til at stikke i.

I dag torsdag var der 1. behandling af regeringens lovforslag, og man kan selvfølgelig ikke sige, hvad der vil ske efterhånden som udvalgsbehandlinger m.v. måske vil rette i forslaget...

Anyway, så er der ikke meget der virker specielt fornuftigt i projektet med udflytningen, og man fornemmer klart, at mange akademikere er begyndt at tænke sig om en ekstra gang, før de søger stillinger i offentligt regi, hvilket kan give et rekrutteringsproblem fremadrettet. Det er, som bekendt, temmelig dyrt at skulle rive teltpælene op, sælge sin bolig m.v. for at etablere sig et nyt sted, og det skal naturligvis også indregnes i kabalen når de pågældende skal vurdere hvorvidt de ønsker at søge stillinger i sådanne institutioner.

Udflytningsplanen lugter af at være et dyrt prestigeprojekt, og debatten bliver sjov at følge.

God weekend herfra. :-)

Ingen kommentarer: