fredag den 2. september 2016

Det hedder Daesh - ikke IS eller Islamisk Stat

Jeg havde dette læserbrev i avisen Arbejderen i går med titlen: "Det hedder Daesh - ikke IS eller Islamisk Stat", hvor jeg skrev følgende:

Det hedder Daesh - ikke IS

Det er sørgeligt, at se hvorledes danske medier har svigtet i omtalen af terrorismen, for man har fejlet big time set i forhold til de mange muslimer som må føle sig groft irriterede over betegnelsen 'islamisk stat'. Terroristerne er ingen stat, og franskmændene har for længst valgt at bruge betegnelsen DAESH for at illustrere dette. Det er også en betegnelse som kritikerne bruger, og det vil derfor tjene to formål at bruge Daesh frem for IS.

Dels vil det anerkende, at det ikke er hverken religionen islam eller dets tilhængere, muslimerne, vi bekæmper i forbindelse med krigen mod terrorisme. Samtidig vil det sende et signal om, at vi rent faktisk forstår, at det ikke er nogen græsrodsbevægelse. Det er en militant gruppering som på ingen måde har rødder i folkelig opbakning, men en bunke oprørere, som har ladet sig opildne af hadsk retorik og voldens ideologi.

Vi har brug for en langt klarere retorik på området, og det nytter ikke noget at lukke øjnene for emnet. Det vil være dumt at fortsætte brugen af IS når Daesh sender langt bedre signaler, og skulle vi ikke snart gribe chancen for at skabe bare en smule synergi mellem mennesker?


Nu bliver det spændende at se om #dkmedier vil begynde at bruge daesh mere konsekvent... :-)

Ingen kommentarer: