fredag den 16. september 2016

Økonomistyring i det offentlige

Billedkilde: www.canstockphoto.dk
Det er sket, at økonomistyring i det offentlige er endt inden for budgetmålet. Lad det være sagt med det samme, for det er både sjældent og prisværdigt. Til gengæld ser man langt oftere, at såvel IT-systemer som byggerier, og investeringer i tog, fly m.v. ender meget galt i både offentlige og halvoffentlige virksomheder.

Nogle socialister bryder sig ikke om privatisering. De bruger ofte formuleringen, at "det kan aldrig blive billigere, når man samtidig skal give plads til profit."

Gentager man en løgn ofte nok, begynder folk at tro på den. :-)

Ikke desto mindre, så er det tankevækkende, at man i jobannoncer gerne søger efter folk med store eksamener, gerne kandidater, selvom det for længst burde være gået op for de fleste, at man har brug for pragmatikere. Folk der kender både området der skal arbejdes med, samtidig med, at de kan bevæge sig inden for området, fordi de kender arbejdet.

Se på sygehusene. Hvor mange gange har man ikke hørt om sygeplejersker, som siger deres job op, når de er færdiguddannede, hvorefter de arbejder i samme afdeling til den dobbelte hyre fordi de i stedet kommer som vikarer samme sted?

Du kan tage hvert eneste område og drage lignende paralleller, desværre...

Derfor ER der behov for et opgør med vanetænkningen her i landet. Det hjælper ikke noget at tale udenom længere, for vi får ikke flere midler i statskassen af at visse venstreorienterede får lov til at dominere dagsordenen. Når de nogle gange besætter udvalgsdagsordener med ligegyldige forespørgsler, så kunne man godt tænke sig en pauseknap i tv-transmissionen, hvor man én gang for alle fik sagt: dagsordenene er en anden. Dette spørgsmål henvises til skriftlige spørgsmål i et relevant forum.

Vi har brug for moderne løsninger, og hvis vi giver dem en fair chance kunne det måske være slut med disse budgetoverskridelser - og så kunne vi endelig bevæge os i en retning hvor folks dygtighed, og ikke deres uddannelsesniveau på et CV, bliver det afgørende.

God weekend.

Ingen kommentarer: