lørdag den 10. september 2016

Har 3F-formanden drukket af natpotten?

Engang imellem må man undres, og det skete også da jeg så tiraden fra 3F-formanden Per Christensen med titlen 3F vil lukke for støtten til privatskoler.

Der står følgende i artiklen:
- Jeg fatter ikke, at den danske stat stadig skal støtte privatskoler, der direkte modvirker integrationen.
Sådan lyder det fra fagforeningen 3F's formand, Per Christensen, som dermed for alvor melder sig i debatten om flygtninge og integration.
Det sker med en opfordring til politikerne på Christiansborg om at støtte op om folkeskolen og droppe den tankeløse støtte til skoler, der ikke gavner integrationen.
Det er i direkte modstrid med virkeligheden, for hvis en skole ikke lever op til undervisningsministeriets krav, mister de tilskuddet. At vi så sagtens kan diskutere om tilsynene på skoler, som måtte tale imod demokratiske principper, halter er en ganske anden sag. Det er en tilsynssag, og bestemt ingen grund til at generalisere alle privat- og/eller friskoler

Jeg har skrevet dette læserbrev, der er indsendt til Jyllands-Posten d.d.:
3F-formandens udenomssnak
Man kan 10/9 konstatere, at 3F-formanden Per Christensen om end han gavmildt fik spalteplads til sin tirade mod privatskoler, ikke har fanget noget som helst i forhold til den undervisningskrise vi p.t. befinder os i.
Folkeskolerne er præget af undervisere, som har alvorlige mangler på kompetencelisten. Når vi som forældre får sedler med hjem, som kan indeholde helt op til 4-5 stavefejl, og vi samtidig kunne se på tv, at unge mennesker ikke ved, at man dividerer en brøk ved at gange med den omvendte brøk, så er der et behov for, at få set virkeligheden i øjnene.
Der er ikke brug for mere udenomssnak.
Uanset om man kan lide privat- og friskoler, så er det heldigvis med til at sikre alsidigheden i samfundet, og det står enhver helt frit at sammenligne de resultater de enkelte skoler opnår. Så kan man se hvilken kvalitet ens børn møder i skolen. At give privatskolerne skylden for en fejlslagen integration er som at give en bilfabrikant skylden for at bilisten faldt i søvn bag rattet.
Henrik V Blunck
BA-IVK stud, Kalundborg
Det er ret tankevækkende, at man sammenblander begreberne så voldsomt, når man skulle mene, at 3F-formanden nok kunne samarbejde med lærerforeningens formand om hvad der bør gøres, frem for at trække fokus over på fejlslagen integration på et område hvor hans egne medlemmer næppe har den helt store indflydelse, i hvert fald rent undervisningsmæssigt.

Jeg kunne finde mange andre ting, der trængte til fokus på deres kongres, men så risikerer han ballade i partiet, for Socialdemokraterne gjorde ikke ret meget ved emnet social dumping mens de havde regeringsmagten. Da gjorde man præcis som den nuværende regering - leflede for et EU som for længst har gjort fri bevægelighed til et mantra som i dag skamridder flere lande som en mare...

Det vil der sikkert være andre som mener er udenomssnak... :-)

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Det blev så til følgende tekst på http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE8996867/krise-i-folkeskolen/

Krise i folkeskolen
Man kan 10/9 konstatere, at 3F-formand Per Christensen, om end han fik spalteplads til sin tirade mod privatskoler, ikke har fanget noget som helst i forhold til den undervisningskrise, vi p.t. befinder os i. Folkeskolerne er præget af undervisere, som har alvorlige kompetencemangler. Når vi som forældre fra vores børn får sedler med hjem, som kan indeholde op til fire-fem stavefejl, og vi samtidig kan se på tv, at unge mennesker ikke ved, hvordan man dividerer en brøk, er der behov for at se virkeligheden i øjnene. Der er ikke brug for udenomssnak. Uanset om man kan lide privat- og friskoler, er de med til at sikre alsidighed i samfundet, og det står enhver frit at sammenligne de resultater, de enkelte skoler opnår. At give privatskolerne skylden for en fejlslagen integration er som at give en bilfabrikant skylden for, at bilisten faldt i søvn bag rattet.