fredag den 12. maj 2017

Et folketingsvalg kan ændre meget...

I dag skal der spekuleres en smule, for et folketingsvalg kan ændre meget. De Radikale har fået mange på ørerne over, at de åbent har advaret Mette Frederiksen og Socialdemokraterne om, at man ikke bare kan tage deres mandater for givet. Mange socialdemokrater føler sig hjemløse efter, at man nu har taget den fulde drejning over til at samarbejde med Dansk Folkeparti.Man har været nervøse hos Socialdemokraterne, og når man er følelsesmæssigt ude af balance begår man fejl. Troen på, at folk der måtte være gået over til at stemme på Dansk Folkeparti - eller andre partier - ville vende tilbage ved en endnu større højredrejning er HELT FORKERT.

Tværtimod må man, fra helikopterperspektiv, konstatere, at skal man alligevel have lilla eller halvblå politik på fordelingsområdet, kan man lige så godt vælge den ægte vare...

Den menige socialdemokrat lader sig ikke narre af hverken Nicolai Wammen eller Henrik Sass Larsen taler dunder på formandens vegne. De kan rende dem et vist sted!

Det sorte tårn vil spøge i denne ligning i mange år, for man begik én væsentlig fejl i forhandlingslokalet på Crowne Plaza: de skulle have undladt at danne regering. Ventet en omgang.

Når man i dag skal ud og melde signaler om en ny regering, så taler afstemningerne deres klare sprog. Den røde blok stemmer i alt for mange sager MED en regering, som de påstår, de ikke støtter. Det er dén faktor, som har udhulet oppsoitionens troværdighed, og det må de forholde sig til, for den almindelige vælger gider ikke høre en masse forslag, man bagefter springer væk fra.

De gider heller ikke høre, at det var de Radikales skyld, for dagpenge-situationen er den mindste af alle problemstillinger, hvilket jeg tidligere har behandlet her på den politiske blog. Når man nu er gået helhjertet ind på blå bloks halvdel af banen omkring retorikken om indvandrere, så har man FORRÅDT solidariteten mellem mennesker, og gjort race og oprindelse til en del af ens politiske diskurs.

Dybt uanstændigt, for at sige det pænt!

Og det gør åbenbart pokkers ondt på socialdemokraterne når man siger det ligeud. De partier, der havde en chance for at tale integration frem for indvandring har valgt den nemme løsning, og har dermed svigtet alt det, de tidligere har stået for.

Ve jer, kære opposition, for hvis Lille Lars havde boller af stål, så havde han udskrevet et hurtigt valg, og taget jer med bukserne nede. Lige nu har oppositionen ikke noget reelt alternativ at præsentere, og det nøgne look (i figurativ forstand) er ikke spor kønt at se på. Hvis I nu begyndte at lytte til indvendingerne, og tænkte jer grundigt om, var der håb om bedring. Indtil da, så lever I en farlig politisk kurs med yderligere decimering til følge...

God weekend til alle - uanset om vi er enige eller ej. :-)


Ingen kommentarer: