tirsdag den 16. maj 2017

Ministeransvar skal tages alvorligt

Det er egentlig en smule tankevækkende hvordan vi her i landet håndterer ministeransvar. Der er p.t. stor diskussion om en kommission om SKAT, og senest har en professor sagt, at en undersøgelse kunne gøre ondt værre iflg. TV2 Online.


Der er 9 ministre, som har haft posten i nyere tid. I sig selv en skandale, for naturligvis har nogle været ministre i så kort tid, at de slet ikke har kunne nå, at reagere.

Ikke desto mindre er det grundlæggende problem, at politikerne gerne vil have medarbejderne til at løbe hurtigere og hurtigere ud fra nogle regnedrenge, som tydeligvis ikke kendte spor til det kæmpe arbejde kontrolforanstaltninger kræver. Politikerne taler udenom, for der er flere partier, som ikke bryder sig om, at få placeret aberne.

Sjovt nok kunne man jo sagtens placere aben, og bagefter blot nøjes med næser til de pågældende. Måske man har en fornemmelse af, at en kommission vil finde MERE end det vi allerede har hørt om via pressen?

Alene mistanken...

Der er brug for beskyttelse af offentligt ansatte, så de får den nødvendige tryghed til at kunne håndhæve de love de er sat til at administrere. Det kan man sjældent, hvis man hele tiden presses til, at levere varen hurtigere og hurtigere - og det ved alle!

Derfor BURDE vi også overveje om vi burde have et udvalg lig Statsrevisorerne, som kunne igangsætte kommissioner, for som det ser ud lige nu, er det et kæmpe skuespil, og politikerne bidrager ikke blot til politikerleden, men også til, at der ikke kan komme en langvarig løsning.

Løsningen handler nemlig IKKE kun om et nyt it-system, men om det grundlæggende ledelsesproblem som skiftende skatteministre selv har bidraget til. DERFOR skal politikerne tage dette seriøst, og det spirende flertal for en sådan kommission er et interessant delmål i forhold til at ministeransvar begynder at blive en alvorlig sag. Ikke kun med en fyring - hvor pågældende ministre, underligt nok, ikke mister pensionen - men også fordi man således ikke kan frikende sig et ansvar bare fordi man læser business cases "som fanden læser Bibelen" som det siges... :-)

Ingen kommentarer: