mandag den 8. maj 2017

Kære medier - husk lige at trække vejret...

Det er lidt tankevækkende, at se hvordan medierne håndterer mange sager nu om stunder. Op til valget ville alting ende i ragnarok, hvis Marine Le Pen vandt præsidentvalget. Da Macron så vinder, så er man straks i gang med at italesætte alle de udfordringer Macron står over for som præsident. Hvis man havde lyttet til Macrons sejrstale i aftes, så vil man vide, at der om seks uger er valg til l'Assemblée nationale, og det er alt sammen helt som ventet...


Hvis man altid kaster meninger rundt i manegen uden at dykke ned i substansen, så ender folk fuldkommen rodløst i at vurdere de nyheder de hører - og derfor kan det anbefales, at trække vejret før man kommer med nye analyser.

Det svarer lidt til, når man 12 minutter efter et pressemøde hører negative udmeldinger fra et af oppositionspartierne eller stor ros fra et regeringsparti. Det er øjebliksbilleder. Ofte baseret på et sammendrag/resumé af en rapport - og ikke selve teksten.

Bemærk lige hvordan advokater meget ofte er så fornuftige, at de siger, de lige skal have læst dommens præmis før de vil vurdere hvorvidt deres klient skal anke en konkret dom. Det er kun meget sjældent, at en advokat er så overbevist om sin klients situation, at der bare SKAL ankes med det samme.

Jeg forstår godt, at man gerne vil være de første til at komme med nyheder, men i jagten på at komme først sker der - desværre - også fejl. Mange af disse fejl hænger ved, og det BØR journalisterne være opmærksomme på. Ikke kun til en mindre skideballe på Presselogen på TV2 News, men det burde netop vække til eftertanke.

Hvorvidt Macron bliver en succes afhænger af mindst to væsentlige faktorer, som han også til dels sagde i sin sejrstale:
  • Hvorvidt EU kan reformeres. Nu skal der ikke kun 'tales' om en reform. Nu skal der være grundlæggende reformer så EU kommer til at FUNGERE bedre
  • Hvorvidt man kan løse de problemer med økonomien, herunder arbejdsløsheden, som plager befolkningen.
Så kommer dertil de miljømæssige udfordringer og en hel del andre emner, men det er alt sammen detaljer i et langt større puslespil end de kloge-Åger, som vil være klogere end den valgte præsident inden han overhovedet får sat sig til skrivebordet i Élysée-palæet.

God dag herfra. :-)

Ingen kommentarer: