mandag den 22. maj 2017

Senere tilbagetrækning ad frivillighedens vej

Man skal ikke tjekke sine kilder ret længe før man opdager, at mange journalister ikke er specielt skarpe når det gælder at holde politikerne fast på deres ønske om at tvinge befolkningen til en senere tilbagetrækning.


Det er først og fremmest ganske tankevækkende hvor mange partier, der gerne taler om, at du og jeg skal gå senere på pension. Faktisk vil de fremrykke planerne, og alt sammen handler om hvordan man kan TVINGE os andre, mens de friholder sig selv.

Folketingets afstemningsresultater er offentligt tilgængelige, og når det gælder politikernes egne forhold kan man konstatere en meget anderledes holdning end den, man præsenterer for befolkningen...

Endvidere skal man være opmærksom på brøkpension. Her er et skærmdump fra Ældre sagens side om emnet:

Der er mange, der slet ikke er opmærksomme på dette. Ved siden af, at man i forvejen kan komme i klemme, når man vælger at tage job i udlandet, og ender på integrationsydelse hvis man kommer hjem til arbejdsløshed efter ophold på over et år i udlandet, så er det endnu et bureaukratisk lag på løget, at man nu skal lægge hele sin baggrund siden sit fylde 15. år frem når man når pensionsalderen.

Dansk politik er ved at blive et kludetæppe af enkeltsager, hvor ganske mange åbenbart savner overblikket. Den blå regerings politik hænger ikke sammen. Hvis man tjekker sin pensionsordning i f.eks. Sampension, kan man se hvad man kan få udbetalt allerede ved det fyldte 62 eller 63, og så kan man indrette sig som ens økonomi nu engang tillader.

Som ens økonomi nu engang tillader er nøgleordene! For hvorfor skal man fremrykke en aftale, der i forvejen er indgået? Man må endelig ikke få for mange år på pension.... Nej, det skal regeringen såmænd nok sørge for, for det at stille miljøkrav, der kan sikre vores grundvand - og dermed vores grundvand - blæser de højt og flot på. Det samme gælder den luft vi skal kunne trække vejret af...

Beklager, men det her hænger simpelthen ikke sammen, og selvom det er en uhellig alliance mellem DF og A, så står én ting klart: det er godt, at regeringen nu kan se, at der ikke kommer flertal for en hævelse af pensionsalderen udover det aftalte!

Politik burde handle om at pleje befolkningens interesser, men det er der vist en del danske politikere, der for længst har glemt. John Mogensen sagde det så fint i sangen hvor han sang: "noget der trænger til at skiftes ud!"

Husk det på valgdagen - hvem stod for at pleje dine interesser? Hvem melede kun egne rævekager?

Dét kan godt ende med et nyt jordskredsvalg, hvis befolkningen begynder at tjekke sagerne der rutsjer gennem folketingssalen...

God dag herfra. :-)

Ingen kommentarer: