mandag den 8. februar 2016

Debatkulturen her i landet

Det er særdeles interessant at følge debatkulturen her i landet. Når man kigger på debatterne på flere af de sociale medier, vil man lynhurtigt opdage, at der er nogle helt bestemte skældsord som indskydes i debatterne for, at man kan skabe en stemning i fortællingerne. Sympatisører af en endnu skarpere linje over for flygtninge indskyder ordet 'humanistiske' i sætningen, og andre bruger andre ord, som alle har til formål at SKÆRPE debattonen her i landet.

Jeg forstår godt, hvorfor mange mennesker afholder sig fra debatterne. Hvis ikke man har styrke nok til at påpege misforståelserne, og sige fra, kan det godt være en rigtig hård omgang. Disse folk har ofte mange års øvelse. De har øvet sig lige fra 80'erne, hvor den slags var typisk i det daværende Fremskridtsparti, og hele vejen op igennem 90'erne og op til i dag, har disse mennesker aldrig formået at stille op til noget som helst. Bitterheden er derfor stor, og mange af dem har ikke andet udløb end at bruge udlændinge som deres syndebuk...

Jeg ville ønske folk blev bedre til at debattere, men det ser jo i forvejen sørgeligt ud når selv tidligere formænd for vores ærede parlament, Folketinget, ikke evner, at tale pænt. Undskyldningen med at ordene faldt ved en privat begivenhed, fjerner jo ikke det faktum, at alle er begyndt at tale rigtig grimt om og til hinanden.

Det BURDE vi kunne gøre bedre, kære meddebattører... :-)

Ingen kommentarer: