mandag den 22. februar 2016

Tillykke til de Konservative med de 100 år i dag

Der skal lyde et stort tillykke til Konservative med de 100 år i dag. Der var flere partiledere som kom med forskellige bemærkninger derom. Det kan folk selv se på tv.

Herfra skal der lyde en stor opmuntring til, at partiet nøje gransker sine budskaber før de sender dem ud. Vi så senest hvordan ordet "naziislamisme" kostede dem en del goodwill, og flere af partiets medlemmer af Folketinget har formuleret sig mindre heldigt - for ikke at sige tosset - på online medier, herunder især Twitter.

Nu er mandattallet så lavt, at det vil være en rigtig god ide at stramme op. Man har ikke de store margener for fejl, når først spærregrænsen begynder at lure, og samtidig er det farligt, at lefle for meget for partiet Venstre, der har slugt en stor del af Konservatives status som borgerligt parti. Når man følger med regeringen uanset hvad pokker den siger, så er kursen klart vendt mod yderligere nedgang.

Når man hører en engelsk premierminister som David Cameron udtale sig som han gjorde på pressemødet efter den seneste EU-aftale, så var der rig lejlighed for Konservative - der i andre sammenhænge gerne kalder sig "skeptiske EU-tilhængere" - til at plukke lavthængende frugter. Når man efterlyser markeringer, som kan profilere partiet, så var der her en unik chance for det, som glippede, fordi man er bange for, at give udtryk for sin mening.

Når man først nærmer sig spærregrænsen er der to valg: ved at blive ved, ender man med at skulle lukke og slukke, og ellers kan man ændre kurs, og erkende, at hvis ikke man kan få gennemført sin politik, kan det hele være lige meget.

Jeg er ikke selv typen, der opgiver, men jeg er konsekvent når det gælder holdninger, og det kan jeg også kun anbefale, at Konservative bliver igen, hvis de vil have en chance for at få flere mandater i Folketinget.

Stort tillykke herfra. :-)

Ingen kommentarer: