onsdag den 24. februar 2016

Krisehåndtering for begyndere

Kilde: dr.dk - se fuld kilde nederst
Når man bliver taget med fingrene i kagedåsen - på såkaldt fersk gerning - så er der kun én ting at gøre: Erkend fejlen og kom videre. I gårsdagens samråd var der indtil flere chancer for Eva Kjer Hansen for at korrigere sine tidligere udtalelser.

Da Konservative mandag fejrede 100 års jubilæum var der ingen grænser for hvor kloge flere kommentatorer var omkring at nu skulle Konservative melde klart ud om sine kerneværdier. Smilene var store, og flere gjorde sig morsomme på Konservatives bekostning - indtil samrådet var overstået.

For der var, for at sige det pænt, ikke ret mange, der var spor tilfredse med, at Konservative valgte at trække en streg i sandet efter samrådet. Nu var Liberal Alliance af den holdning, at hvis man havde læst materialet kunne man ikke være i tvivl om ministeren havde meldt alting ud, og Dansk Folkeparti skosede Søren Pape Poulsen, fordi denne var nødt til at passe flere medieaftaler. Situationen blev ikke spor bedre af, at folk med varierende sympatier også er sure på Twitter. Under hashtagget #dkpol kan man se flere, som ikke tager stilling til ordentlighed, men som derimod bare generelt er sure fordi DE ikke forstår hvordan man kan være utilfreds med miljøministeren, men stemme for landbrugspakken.

Det mest morsomme er faktisk, at Konservative HAR forklaret, at det ikke er landmændene som skal bøde for miljøministerens uheldige håndtering.

Det har alt for længe været fuldkommen til grin at støttepartier - senest Liberal Alliance, men også under den tidligere regering, Enhedslisten - har truet med at trække støtten til en regering, men som bagefter lader sig spise af med petitesser. Spøgefuldt sagde flere, at dette var grænsebom-modellen, fordi Dansk Folkeparti brugte dette under VKO med først Anders Fogh Rasmussen og senere Lars Løkke Rasmussen, og fik adskillige krav igennem...

Men når Konservative tillader sig at tage forbehold, selvom de er folketingets mindste parti, så er der ikke meget sympati at hente. Det fortæller vist en del om såvel regeringens vilje til at indrømme når/hvis der sker fejl, men vist også en del af de folk som udtaler sig om politiske emner.

Hvis denne blog skal have værdi som politisk blog, så må jeg sige det ligeud: det er sgu ikke kønt at se på! Kom ind i kampen, venner, og lad os SÅ få reel politik på banen. Lad de ministre, der ikke forstår sig på ærlighed, ryge ud til siden, så vi kan mindske politikerleden, som netop kommer, hvis tingene fejes ind under gulvtæppet...


Billedkilde: http://www.dr.dk/nyheder/politik/valg2015/se-kurven-over-faldet-konservative-skraber-bunden

1 kommentar:

Henrik V Blunck sagde ...

Statsministeren har i dag kl. 13:30 afholdt pressemøde hvor han gjorde opmærksom på, at han indkalder alle partier i blå blok til en forhandling for at løse den gordiske knude i 'mindelighed' da han meget nødigt vil afskedige sin miljø- og fødevareminister. Det bliver interessant at se, hvad der kommer til at ske.