mandag den 1. maj 2017

Socialdemokraternes strammer-guru - Henrik Sass Larsen

Henrik Sass Larsen skal have ros for at være loyal. Han er i hvert fald trofast over for den nye linje hos Socialdemokraterne. Helt i tråd med Mattias Tesfayes nyligt udgivne bog med historierevisionistisk syn på Socialdemokratiets historie, så har Henrik Sass Larsen i dag valgt at lade indvandrertemaet være en del af sin 1. maj-tale.
Det står de kære politikere helt frit at vælge hvilket fokus de har i deres taler, men her på bloggen må man naturligvis undre sig en smule, når man vil sammenkoble en helt anderledes geografi (Canada og Australien) med vores geografiske situation.

DF klapper i hænderne af glæde, og det kan Socialdemokraterne så vælge at være glade for. Ikke desto mindre må man undre sig over at fejringen af arbejdernes kampdag sammenkædes med indvandring.

Det er nyt på denne dag!

Ud over geografien, vil det måske gavne at læse et debatindlæg fra Michael Böss (forfatter, foredragsholder, lektor og leder af The Canadian Studies Centre på Aarhus Universitet) med titlen Vær så venlig - her er hemmeligheden bag Canadas integrations-succes for der er en forskel i retorikken mellem Danmark og Canada når vi taler om flygtninge og indvandrere...

Det er ufatteligt nemt at italesætte en halv dagsorden. Hvis folk ikke ved ret meget om de lande, der nævnes, så kan man sige hvad som helst. For den danske tone minder mest af alt om en af de folk der er mest hadet lige nu, og ja, det er amerikanernes præsident, Donald J Trump. Her kalder vi bare muren mod Mexico for grænsekontrol.

Man skal ikke ret langt tilbage i Socialdemokraternes historie før man gjorde grin med, at DF kunne stemme for hvad som helst 'bare de fik en grænsebom' - og nogle gange inddrog man også ord i stil med 'en halvfed tolder', også selvom dette faldt igennem i et Europa hvor vi for længst har fået varernes frie bevægelighed INDEN for EU...

Så der vil nok være en del lyttere, som føler sig en smule provokeret over Henrik Sass Larsens 1. maj-tale... God kampdag til alle. :-)

Ingen kommentarer: