tirsdag den 28. maj 2019

Stig Grenov takker af som formand for KD

Billedkilde: Wikipedia
Det er næppe nogen stor overraskelse, at Stig Grenov i dag har meddelt, at han ikke genopstiller som formand for Kristendemokraterne. Det bliver en kæmpe udfordring at få nye underskrifter, hvis ikke de kommer over spærregrænsen til valget grundlovsdag, den 5. juni 2019.


Der er ingen tvivl om, at Isabella Arendt giver KD et mere moderne ansigt, men der ER stadig udfordringer i partiets principprogram.

Lad os nu være helt ærlige og direkte: hvis ikke der skabes ro på dén flanke, så vil spørgsmålene gentage sig i fremtidige valgkampe, for HVORFOR bevarer man noget i sit principprogram, hvis ikke man mener det, man skriver?

Det er den barske virkelighed i politik. Præcis som dengang Enhedslisten også havde nogle grimme ting i sit program. De fik konstant spørgsmål om disse punkter, fordi journalisterne - helt naturligt - kan lugte blod, når ikke man retter i sit principprogram.

Det kan godt være, at sætningen om abort (samt diskussionen af adoption for ikke-heteroseksuelle) mest af alt er med, fordi man gerne vil lefle for indre missionske kredse, men det er bare ikke nogen fair forklaring, når man i dansk politik i alle andre sammenhæng kræver, at landets lov står over en religions skrifter.

Et krav, man ganske retteligt kan stille, for grundlovens §70 er meget tydelig:
Ingen kan på grund af sin trosbekendelse eller afstamning berøves adgang til den fulde nydelse af borgerlige og politiske rettigheder eller unddrage sig opfyldelsen af nogen almindelig borgerpligt.
Det står derfor IKKE til diskussion, at landets lov ER målestokken for adfærden her i landet. Det er hverken Bibelen, Koranen, Mormons bog eller noget andet skrift, der kan træde i stedet for de demokratiske spilleregler vi har her i landet.

Når det står i grundloven, så gælder det. Det må alle, der stiller op til en plads i Folketinget også indse, for det er også en af de vigtige ceremonier ifm indtræden som folketingsmedlem, at man vil overholde grundloven...

Så held og lykke til kandidaterne - og så håber jeg efter valget at den fungerende formand vil tage det til sig, når hun skal bringe Kristendemokraterne frem til næste valg.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer: