onsdag den 29. maj 2019

Valgkommentar 15: Nu er det hele op til dig - tænk dig godt om før du sætter dit kryds!

Nu er denne 15. og sidste valgkommentar udgivet, og det hele er op til dig. Jeg håber, du vil tænke dig godt om, før du sætter dit kryds. Der er brug for alvorlig omtanke, for som vi senest har set, så elsker politikerne at bruge vores stemmer som alibi for en bestemt politisk retning.

Det er ikke sjovt at blive taget til indtægt for en ny kurs, bare fordi man har stemt på et bestemt parti - og det gælder vist i alle lejre. Jeg tror ikke, politikerne er specielt gode til at aflæse, hvad vælgerne mener. De har en tendens til at gætte på stemninger, frem for reelt at undersøge de områder, de udtaler sig om.

Som om mavefornemmelser, heksebryg, tarotkort og lidt grøn te var opskriften på politik-udvikling... :-)

Ja, jeg indrømmer gerne det er lidt hårdt trukket op. Man skal nogle gange overdrive lidt, for at få sin pointe tydeliggjort.

Dog kan man bestemt ikke fjerne, at politikere ofte er de MINDST nysgerrige på at lære nyt. De lirer de samme forklaringer af, og taler udenom, selvom man ganske konkret beder dem svare på spørgsmålet.

Det er denne tendens du skal overveje meget seriøst, når du sætter dit kryds. Du giver et parti eller en person på en partiliste et mandat for de næste fire år. Vedkommende skal ikke bare have din stemme pr. automatik. Denne gang må du godt lige overveje, om du gør det rigtige.

Jeg håber på et jordskreds-resultat, som kan sende det etablerede system til tælling. Det er på høje tid, at politikerne begynder at tage os seriøst i stedet for at blive ved med at tale ned til os.

Rigtig godt valg herfra til alle. :-)

Ingen kommentarer: