onsdag den 22. maj 2019

Valgkommentar 10: Når man ikke har visioner, kan man altid bruge tilsvininger!

Når man ikke har visioner, kan man altid bruge tilsvininger. Det var jo sådan, at Donald Trump blev præsident i USA. Det sørgelige er, at selvom man nok kan mene, at den slags kampagner virker, så er de medvirkende til at øge politikerleden her i landet.

Det er ganske enkelt ikke til at holde ud, at høre på, når politikere i en debat lyder som et gammelt ægtepar, der for længst burde være gået fra hinanden, vel? :-)

Alligevel er det, den opskrift, de fleste følger nu til dags. "Regeringen har jo gjort" - "oppositionen gjorde det samme dengang de var i regering"... Ingen af parterne har noget, at lade hinanden høre for, for de gør det ganske enkelt allesammen.

Det er en af grundene til, at man glædes ved, at valgkampe kun tager tre uger. Man har fået rigeligt af politiske punchlines, når den tid er gået.

Det værste er, at det synes som om politikerne godt selv ved det, for de satser på at få deres jab ind så tæt på, at folk dropper at følge med. Så håber de, at man husker den bagvedliggende pointe, når først man står i valgboksen.

Vi husker sikkert alle, dengang Barack Obama kom på scenen ovre i USA. Når han talte om anstændighed, så lyttede man - og tænkte, at det var jo det, der var brug for. Når danske antiroyalister - de såkaldte republikanere - taler om, at afskaffe kongehuset, så skræmmer tanken om præsidentvalg. For hvem pokker har vi egentlig her i landet, som kunne træde i stedet for det kongehus vi har? Alene tanken!

Tilbage til politik - glem revolutionerne... ;-)

Vi har brug for optimister, der kan løfte det politiske til det anstændige. Som ikke lader sig kyse af et kritisk spørgsmål, men tværtimod insisterer på, at folk skal 'trykteste' dem, fordi de anerkender, at den kritisk interesserede er mere spændende end folk som er ligeglade. Når politik virkelig BETYDER noget for én, så engageres man - så bliver man ivrig. Ivrighed på den gode måde skaber positiv energi omkring sig.

Det mangler jeg at se hos alt for mange af vores politikere.

God dag herfra til alle læserne.

Ingen kommentarer: