fredag den 24. maj 2019

Valgkommentar 12: Få jer en bedre spindoktor, hvis den nuværende ikke er sin løn værd

Få jer en bedre spindoktor, hvis den nuværende ikke er sin løn værd er det absolut bedste gratis råd i denne valgkamp til de politikere, som mener, at de bliver misforstået med de budskaber, de leverer. Værst af alt er, at nogle spindoktorer ikke engang var deres løn værd, hvis man i forvejen sympatiserede med den pågældende politiker, de arbejder for.

Ideen med en spindoktor - den såkaldt særlige rådgiver - er netop, at vedkommende skal rådgive sin politiker om, hvordan han eller hun UNDGÅR konflikter og problemer. Ikke skabe dem, for pokker!

Jeg tror de fleste sagtens selv kan gætte et par stykker, som ikke har været deres løn værd. Jeg behøver ikke engang nævne dem, for det er SÅ åbenbart, og så tydeligt, at nogle af dem skraber bunden.

Gode råd kommer ikke fra folk, der kun klapper én på ryggen. Tværtimod skal man, som politiker, være i stand til, at se, at det gode råd kommer fra folk, som også kan se andre vinkler end dem, man selv har i sit almindelige perspektiv. Ingen kan have øjne i alle retninger. Som udvalgsformand eller minister har man rigelig i sin kalender til, at man er nødt til, at kunne stole på, at man får gode råd fra BÅDE sine embedsmænd og sin særlige rådgiver.

I det øjeblik en af disse faktorer ikke spiller, starter problemerne, for så mister man balancen og overblikket.

Embedsmændene skal nok passe deres. Den ros skal de have, at de altid har kunne omstille sig, uanset regeringernes partipolitske ståsted. Det er en af de få kvaliteter vi har, ift et land som USA, hvor man ofte udskifter store dele af administrationen, når magten skifter mellem Republikanere og Demokrater. Der sikres derved en upartisk administration her i landet, som kan opsamle både viden og erfaring, der er guld værd, uanset hvem der får statsministerposten.

Derfor er den væsentligste faktor for succes som minister den spindoktor man vælger - og det kan gå grueligt galt, når man vælger den forkerte af slagsen.

Det bedste råd er derfor til de politikere, der bliver valgt, at de skal tænke sig om en ekstra gang, hvis de bliver anbefalet at overtage en rådgiver, som ikke i sit hidtidige virke, har forstået opgaven.

Rigtig god dag og weekend til alle bloggens læsere. :-)

Husk at stemme på søndag, når der er Europaparlamentsvalg.

Ingen kommentarer: